Your Ad Here

Dvoogled

ponedjeljak, 8. travnja 2013.

Zarada putem interneta - Google AdSense

Ne radi se o prevari već o najlakšem legalnom načinu zarade putem interneta. Google je službeno krenuo sa svojim programom AdSense u Hrvatskoj u prosincu 2006.g. i u kratkom roku su ga počeli koristiti svi. Od blogera do najvećih hrvatskih portala. Nema nikakve prepreke da ga i vi počnete koristiti. Zaista možete zarađivati novac sjedeći doma za računalom. To što ste iz Hrvatske konačno nije nikakva prepreka.

Kako zarađujete novac? Tako što napravite zanimljive i korisne web stranice ili vam ih netko drugi napravi i na stranice stavite AdSense oglase. Svaki put kada netko od posjetitelja vaših stranica klikne na oglas vi dobivate novac. Vrlo jednostavno i vrlo efikasno. Jedini problem je upravo u tim posjetiteljima i kako napraviti dovoljno zanimljiv i aktualan sadržaj kako bi se oni stalno vraćali.

Da biste to uspjeli morate malo više znati o AdSensu (u doslovnom prijevodu “dodaj smisao” ili "oglas sa smislom"). On funkcionira na način da Google pregledava vaše stranice, pronalazi ključne riječi iz naslova, učestalosti ponavljanja određenih riječi itd. i onda prikazuje oglase koji odgovaraju upravo tim rječima. Ako imate web stranice o automobilima na vašim stranicama će prikazivati oglase od prodavača automobila, servisera, autoklubova i svih onih koji su na neki način povezani s automobilima.

Ukoliko imate web stranice ili blog o modi prikazivat će relevantne oglase za vaše područje interesa. Naravno u Hrvatskoj još nema toliko oglašivača koji su spremni plćati oglase i nisu sva područja jednako dobro pokrivena no vjerujem kako će se to ubrzo promjeniti jer je riječ o jednom odličnom načinu oglašavanja.

Najveći problem nije u izradi stranice ili zanimljivom sadržaju već u tome da imate dovoljan broj posjetitelja. Što više posjetitelja veće su šanse da će kliknuti na oglase i više ćete zaraditi. Tu ulazimo u veliko područje internet marketinga koje zaslužuje poseban tekst.

Kako “nagovoriti” posjetitelje da kliknu na oglas? Nikako i nemojte ih slučajno nagovarati ili na bilo koji drugi način usmjeravati na to. Nemojte reći prijateljima kako dobivate novac od klikova jer će vam onda oni "pomogati" klikajući na oglase, a to se ne smije. Ono što je još apsolutno zabranjeno je kliknuti na vlastiti oglas! Google će vas odmah izbaciti iz programa i izgubili ste odličnu priliku za dodatnu zaradu. Jednom izbačni ne možete se vratiti u program. Ono što vi trebate napraviti je lijepo uklopiti te oglase na strateškim mjestima na web stranici i promovirati svoju web stranicu. Za početak možete besplatno otvoriti blog i krenuti. Znam nekoliko ljudi koji su otvorili svoje blogove (doduše na Engleskom jeziku) i koji zarađuju znatno više od prosječne hrvatske plaće. Znači može se. Ovaj kratki uvod u AdSense služi samo da dobijete predodžbu o čemu se zapravo radi. Ukoliko ste zainteresirani zarađivati na taj način na internetu ćete pronaći previše informacija. Za početak posjetite domaće forume poput Webmajstori

Ono što sam zaboravio spomenuti je plaćanje poreza. Kada kao fizička osoba ostvarujete zaradu iz inozemstva morate to sami prijaviti i platiti poreze i doprinose.   - imamnovac.com -

Nema komentara:

Objavi komentar